Oldalak

3/30/2013

My Favorite Easter Recipe

Ti milyen vendégváró falatokkal kedveskedtek a húsvéti ünnepek alkalmából? Nálam a -már hagyománnyá vált-  medvehagymával fűszerezett szezámos ricotta-batyuk -melyekbe sonka helyett felkockázott gabonagömböcöt töltök- az idén is főszerepet kapnak. Tavaly húsvétkor a Ladybird oldalon közreadtam ezt a receptet, de mivel  már nem elérhető a site, úgy gondoltam ezen a fórumon keresztül ismét megosztom veletek ennek az egyszerű,- sós ínyencségnek az elkészítési módját!


 Hozzávalók (30 dkg -adalékmentes- leveles tésztához):

25 dkg ricotta (legjobb az eredeti olasz, amit tejérzékenyek helyettesíthetnek bio selyemtofuval)
1 ek világos tönkölybúzadara
8-10 db medvehagymalevél
3-4 gerezd -préselt- fokhagyma
Himalaya só (ízlés szerint)
csipetnyi őrölt zöldbors
1 ek hidegen sajtolt szezámmagolaj/vagy tökmagolaj (pl.Pödör)
1 kisebb gabonagömböc (felkockázva)
hántolatlan szezámmag (a díszítéshez)

Add hozzá a ricottához a szárától megszabadított,- csíkokra metélt medvehagymaleveleket. Sózd, borsozd és dolgozd össze a tönkölydarával és a hidegen sajtolt olajjal, majd keverd hozzá a felkockázott gabonagömböcöt. Ha elkészült a töltelék, vágd fel szabályos négyzetekre a friss leveles tésztát és tégy a közepükbe kis ricotta-halmokat. Ezután hajtsd fel a négy sarkukat, majd finoman csippentsd össze, hogy helyes batyukat kapj. Végül kend meg őket egy kis szezámmagolajjal és hints rájuk egy kevés  hántolatlan szezámmagot. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 15-20 perc alatt mosolygós aranybarnára sülnek.
Vigyázat, nagyon finom!!!