Oldalak

12/02/2014

'Hat on Head'

Időről-időre felmerül a -jogos- kérdés, miért is néz az emberek többsége "ferde szemmel" kalapot viselő társaira (és itt most tekintsünk el a gyors divatot diktáló nagyvállalatok "eldobható" filc termékeitől, melyeket leginkább egy-két bevállalósabb(?) kamaszlány csap fel "trendi reggeleken" a fejére)! Félreértés ne essék, én sem kalappal a fejemen fekszem-kelek, legtöbb esetben igencsak "hangulati elemként" funkcionál nálam ez a kiegészítő, de mindenképp az öltözék megkoronázásaként tekintek a kalapviseletre, mint ezt már az alábbi posztban is kifejtettem http://lovehatslovecats.blogspot.hu/2014/11/leopard-love.html! Mindezek után, jöjjön egy legalább annyira cserfesen szórakoztató, mint  kiábrándító -vidéki valóságot tükröző- karikatúra, kedves alkalmi-társszerzőm tollából (köszönet érte kedves Halácsi Katalin!!!), mely "élményanyag" kellően szemlélteti a hazai kalap-helyzetet! Mit is mondhatnék....INDÍTSUNK MOZGALMAT!

"Ősz. Hajnal. 07:30. 
Érkezés egy 'vidéki főváros' önkormányzati munkahelyére. (Á nem, ilyenkor általában még csak indultam  ). 

(...) A jogszabályokat sokáig úgy értelmeztem, hogy emberek alkotják, emberekért - persze manapság már távolba 'vész' e naiv feltételezés.

Mint ahogyan az is, hogy a kalap viselését és ezzel egyféle személyes jó közérzetet valójában az emberek leányai-asszonyai szeretnék önszántukból önmaguknak megteremteni. Végletekig leegyszerűsítve csak azért, hogy ne fázzon a fej, és hogy rossz kedvük se legyen. 

Szóval némi késéssel persze, de: hétharminc és tucatnyi ferde tekintet, továbbá egy csipetnyi megjegyzés a kis szövetkalapom láttán: 'Mit flancolsz'...

Mondhatnám, hogy nem voltam jó helyen. De nem sokkal jobb a helyzet máshol sem kalap-témában. 

Valljuk be, a kis kötött sapkákhoz képest ez feltűnősködés már... ami elszomorít. 

Talán csak egy dolog segíthet ezen: ha minél többen járunk kalapban!!  

Óóó de jó is volna. Indítsunk mozgalmat!"

Photographed by Mikael Jansson for Interview Magazine